Rulada de carne (polpettone)

de lilik in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2010 | 8604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne tocata vita(amestec)
  • 4 oua
  • 150 gr sunca
  • 100-150 gr cascaval(feliat)
  • parmezan
  • 2 felii de paine inmuiata in lapte
  • sare,piper,ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne (polpettone):

amestecam carnea tocata cu un ou, putin parmezan, sare , piper, paine inmuiata. Separat fierbem 3 oua tari. Dupa ce am amestecat bine compozitia o punem pe o bucata de hartie pt cuptor si intindem o foaie de cca 2-3 cm (important e sa aiba o forma cat de cat dreptunghiulara). Pe aceasta foaie de carne punem feliile de sunca cate una cat sa o acoperim, deasupra feliile de cascaval, iar in mijlocul foii punem ouale intregi ca in imagine.

Ajutandu-ne de hartie rulam foaia astfel incat sa nu se rupa si cu tot cu hartie o punem intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 45-50 de min. Inainte de a baga in cuptor punem deasupra putin ulei. O lasam 20 de min pe o parte apoi avem grija sa o intoarcem pe toate partile sa se rumeneasca bine. Tinand cont de faptul ca timpul de coacere al cartofilor in cuptor e cam acelasi putem pune in tava si cateva cubulete  presarate cu sare si ulei. Dupa ce s-a scurs timpul scoatem din cuptor, taiem felii si servim cald cu un pahar de vin rosu...pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne (polpettone)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

05.10.2010, 01:25

super vreau dau 5f

Laly 1

05.10.2010, 10:41

O feliuta si la mine va rog

lilik 1

08.10.2010, 02:28

acum nu mai e dar data viitoare nadina ,laly va trimit la pachet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulețe aperitiv